Co charakteryzuje kleje kontaktowe
Kontakt umożliwia
Kleje kontaktowe są potrzebne tam, gdzie wymagana jest wysoka przyczepność początkowa, trwała elastyczność oraz odporność na wilgoć. Kleje w sprayu znajdują zastosowanie np. w druku na tekstyliach lub w sektorze majsterkowiczów.
Jakie występują rodzaje klejów kontaktowych?
Jak stosuje się kleje kontaktowe?
Jak stosuje się kleje w sprayu?
1. Dokładnie oczyścić powierzchnię klejenia (np. przy pomocy środka WEICON Surface Cleaner) – usunąć olej, tłuszcz, kurz i inne zanieczyszczenia.
2. Wstrząsnąć puszkę przed użyciem.
3. Natryskiwać na powierzchnię z odległości 15-20 cm.
4. Pozwolić klejowi na odparowanie.
5. Wyregulować położenie części i mocno je docisnąć.
6. Gotowe.
Jak stosuje się klej GMK 2410?
1. Oczyścić powierzchnię klejenia (np. przy pomocy WEICON Surface Cleaner) – usunąć olej, tłuszcz, kurz i inne zanieczyszczenia.
2. Nanieść klej na obie łączone części równomiernie, obficie i na całej powierzchni.
3. Odczekać przez 10 minut, aż pokryte powierzchnie odparują.
4. Sprawdzić, czy powierzchnia jest wystarczająco wywietrzona: Czy powierzchnia ma satynowomatowy połysk? Lub dotknąć powierzchnię palcem. Czy czuje się jak samoprzylepna notatka tak zwana „Post it” z biura? Doskonale, więc możemy kontynuować.
5. Powierzchnie docisnąć do siebie krótkim, ale mocnym naciskiem na całej powierzchni.
6. Gotowe.
Jak stosuje się klej GMK 2510?
1. Oczyścić powierzchnię klejenia (np. przy pomocy WEICON Surface Cleaner) – usunąć olej, tłuszcz, kurz i inne zanieczyszczenia.
2. Wymieszać sieciujący środek z klejem.
3. Nanieść klej na obie łączone części równomiernie, obficie i na całej powierzchni.
4. Odczekać przez 10 minut, aż pokryte powierzchnie odparują.
5. Sprawdzić, czy powierzchnia jest wystarczająco wywietrzona: Czy powierzchnia ma satynowomatowy połysk? Lub dotknąć powierzchnię palcem. Czy czuje się jak samoprzylepna notatka tak zwana „Post it” z biura? Doskonale, więc możemy kontynuować.
6. Powierzchnie docisnąć do siebie krótkim, ale mocnym naciskiem na całej powierzchni.
7. Gotowe.